Verkkouutiset

Suomeen on tulossa maahanmuuton supervirasto

Maahanmuuttovirasto kertoo lähtevänsä ensi vuoteen uuden strategian siivittämänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi vuoden alussa Maahanmuuttovirasto saa kattonsa alle paitsi valtion vastaanottokeskukset, myös tähän asti poliisin hoitamat ulkomaalaislupa-asiat.

– Jatkossa olemme maahanmuuton supervirasto lukuun ottamatta viisumiasioita, jotka ovat edelleen ulkoministeriön vastuulla ja kotouttamisasioita, jotka kuuluvat työ- ja elinkeinoministeriölle, viraston ylijohtaja Jaana Vuorio kertoo tiedotteessa.

Maahanmuuttoviraston viiden seuraavan vuoden iskulauseena on ”Maahanmuutosta kansalaisuuteen – elinvoimaisen ja turvallisen Suomen rakentaja”. Arvoikseen virasto nimeää uudistuvuuden, vastuullisuuden ja vaikuttavuuden.

Myös viraston koko on kasvanut pysyvästi reiluun 800 työntekijään. Samaan aikaan kun turvapaikkapäätöksentekoon palkatuista määräaikaisista 250:n työsuhde vuodenvaihteessa päättyy, virastoon siirtyy 170 työntekijää valtion vastaanottokeskuksista ja poliisilta.

Viraston mukaan turvallisuusnäkökulma näkyy aiempaa vahvemmin paitsi visiossa, myös läpi koko strategian. Tämä on seurausta viime aikojen nopeista, osin ennakoimattomista toimintaympäristön muutoksista.

Vuorio kertoo turvapaikanhakijoiden määrän äkillisen ja erittäin nopean kasvun tulleen yllätyksenä ja koetelleen viraston valmiusrakenteita.

– Nyt olemme jo tehneet ja teemme koko ajan töitä sen eteen, että pystymme ennakoimaan aiempaa epävakaamman toimintaympäristön vaikutukset, hän kertoo.

Kaikki ulkomaalaislupa-asiat keskitetään Maahanmuuttovirastoon ensi vuoden alusta alkaen. Tehtävien mukana poliisista siirtyy virastoon 75 työntekijää, ja lisäksi virasto rekrytoi määräaikaista henkilöstöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)