Verkkouutiset

Tsezar jatkaa palvelustaan merijalkaväessä haavoittumisesta huolimatta. KUVA: Ukrainan asevoimat, 36 OBrMP

Merijalkaväen sankarikoira pelasti ryhmän mottiin jäämiseltä

Haavoittumisesta huolimatta saksanpaimenkoira jatkaa merijalkaväen palveluksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien 36. erillinen merijalkaväkiprikaati on julkaissut Telegram-kanavallaan kiitosviestin prikaatin maskottikoira Tsezarille, joka on pelastanut prikaatin sotilaita monilta vaaroilta.

Tsezar on ollut mukana rintamalla toukokuusta 2022 lähtien yhdessä mykolajivilaisen Kosmoksena tunnetun omistajansa kanssa. Saksanpaimenkoira on osallistunut tähän mennessä kaikkiin yksikön taisteluoperaatioihin.

Kun viime syksynä Ukraina vapautti Hersonin kaupungin ja Dnepr-joen länsipuoliset alueet Venäjän miehityksestä, oli Tsezar mukana. Tsezarin tarkkojen aistien ansiosta se huomasi ja varoitti viime hetkellä yksikön sotilaita kolmesta miinasta.

Tsezar on ollut myös mukana taisteluissa Itä-Ukrainassa, jossa sen toiminta pelasti joukkueen mottiin jäämiseltä.

Tsezarin omistajan mukaan ryhmä oli lähellä säädä venäläisten saartamaksi Avdiivkan kaupungin läheisyydessä. Ilmatiedustelu kuitenkin havaitsi Tsezarin ja sitä kautta muut prikaatin sotilaat, jotka olivat vaarassa jäädä mottiin.

Kun ilmatiedustelu tiesivät Tsezarin ja muiden sotilaiden sijainnin, pystyivät he neuvomaan sotilaille turvallisen reitin pois.

– Jos Tsezar ei olisi ollut mukana, he olisivat hyvin voineet luulla meitä vihollisen sotilaiksi, Kosmos kertoo.

Täysin ehjin nahoin Tsezar ei ole kuitenkaan selvinnyt, sillä se sai hiljattain ampumahaavan taistelupartion aikana. Haavasta huolimatta Tsezar on edelleen merijalkaväen palveluksessa ja toimii nykyään seuralaiskoirana.

– [Tsezar] jatkaa palvelustaan sotilaiden mielialan piristämiseksi, viestissä kerrotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)