Verkkouutiset

Teknologiateollisuus ja Kemianteollisuus pettyivät neuvottelujen katkeamiseen

Teknologiateollisuus ja Kemianteollisuus pitävät valitettavana, että uutta työmarkkinamallia koskevat neuvottelut ovat päättyneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes vuoden jatkuneet keskustelut ovat olleet Teknologiateollisuuden ja Kemianteollisuuden mukaan rakentavia ja loivat yhteistä ymmärrystä talouden tilasta sekä vientiliitojen vastuusta neuvottelukierroksen päänavaajana.

Työnantajaliittojen mukaan liitot saavuttivat pitkälle menevän yhteisymmärryksen työmarkkinatoiminnan kehittämisestä.

Palkansaajia edustava Metalliliitto ilmoitti tänään, ettei liitolla ole enää edellytyksiä jatkaa minkäänlaisen yhteisen vientivetoisen mallin valmistelua.

Syksyn neuvotteluihin lähdetään joka tapauksessa vientivetoisesti, sillä kierroksen avaavat keskeiset vientiteollisuuden sopimusalat.

– Orastavaa talouden elpymistä on tuettava vastuullisella sopimustoiminnalla. Tämä edellyttää kustannusten hallintaa kaikilla sopimusaloilla, myös vientialojen ulkopuolella, Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja Kemianteollisuuden johtaja Jyrki Hollmén painottavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)