Verkkouutiset

Oppositiolta välikysymys ammatillisen koulutuksen leikkauksista

Kaikki oppositiopuolueet jättivät vihreiden aloitteesta yhteisen välikysymyksen ammatillisen koulutuksen leikkausten aiheuttamista seurauksista ja koulutuksen eriarvoistumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on Vihreän liiton puheenjohtaja Ville Niinistö. Sen takana ovat myös SDP, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit.

Hänen mukaansa Juha Sipilän (kesk.) hallituksen koulutusleikkaukset osuvat voimalla ammatilliseen koulutukseen.

– Yt-neuvottelut on käyty 102 ammatillisessa oppilaitoksessa ja 648 opettajaa on tähän mennessä irtisanottu. Tuhannet työpaikat ovat yhä vaarassa. Yhä useammalle nuorelle toisen asteen koulutus karkaa entistäkin kauemmas, eikä koulutuspaikkoja riitä kaikille, sanoo Niinistö.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan hallituksen tietoisten valintojen seurauksena ammatillisen koulutuksen aloituspaikat vähenevät, koulutusaloja karsitaan ja sitä kautta koulutuksen saavutettavuus kärsii.

– Näillä toimilla on suora yhteys nuorten syrjäytymisen lisääntymiseen erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella. Hallitukselta on aluepolitiikka tässäkin suhteessa hukassa, hän sanoo.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östmanin mukaan rajut leikkaukset ammatilliseen koulutukseen ovat osoittautumassa juuri niin vahingollisiksi kuin syksyn budjettikeskusteluissa varoitettiin.

– Säästöjen ajoittaminen ennen reformilainsäädäntöä on pakottanut oppilaitokset heikentämään opetuksen laatua ja vähentämään aloituspaikkoja. Tilanteesta kärsivät niin opiskelijat kuin työnantajat, mutta kaikkein suurimman vahingon kärsivät ne nuoret, jotka eivät edes pääse opiskelemaan, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)