Verkkouutiset

Stefan Wallin: Populismin kannatus sulaa kuin kevätjäät

RKP:n ryhmäjohtajan mukaan populismi ja onnistunut vastuun kantaminen eivät yksinkertaisesti sovi edes samaan lauseeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsalaisen kansanpuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin kirjoittaa Verkkouutisten blogissa otsikolla Populismin mahdoton anatomia. Wallinin mielestä EU:sta on pikavauhtia tulossa ”arvojen ja epä-arvojen sekasikiö”.

Perussuomalaisille tarjottiin Suomessa 2011 Wallinin mukaan vaalien jälkeen kultatarjottimella hallitusvastuuta, mutta silloin se ei kelvannut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Neljä vuotta myöhemmin kelpasi. Nyt vaalikauden puolessa välissä puolueen kannatus sulaa kuin kevätjäät. Yli puolet on poissa, Stefan Wallin kirjoittaa.

– Syy on selvä. Perussuomalaiset on bulimikon ruokahalulla syönyt vaalilupauksiaan. Reaalipolitiikka olikin vaikea laji.

Ilmiö on hänen mukaansa kuitenkin yleismaailmallinen: ”melkein kaikkialla, jossa populistit ovat päässeet hallitusvastuuseen, kokeilu on epäonnistunut pahasti – tai päinvastoin onnistunut erinomaisesti, jos tavoitteena on nimenomaan ollut halata heidät kuoliaaksi”.

– Populismi ja onnistunut vastuun kantaminen eivät yksinkertaisesti sovi edes samaan lauseeseen, Wallin toteaa.

Wallin ihmettelee, miten mahtaa käydä seuraavaksi, kun Timo Soinin Parasta ennen -päivä on tullut vastaan ja hänen seuraajansa astuu remmiin.

– Sitä sopii nyt mielenkiinnolla seurata parlamentaarisesta katsomosta, jonne perussuomalaiset ovat pikavauhtia palaamassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)