Verkkouutiset

Rakennusliitosta raju rökitys: ”Terminaattori Lindströmin valikoimasta puuttuu vain jalkapuu”

Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallitus on ottanut työttömien nöyryytyksessä käyttöön kaikki keinot jalkapuuta lukuunottamatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyösti Suokas kirjoittaa, että Helsingin Sanomien haastattelussa ”perussuomalaisten uusi kulttuuriministeri Sampo Terho kertoi pitävänsä ”kansallisesta taiteesta, Sibeliuksesta, Gallen-Kallelasta ja Waltarista. Ilmeisesti Suomen suuriruhtinaskunnan jälkeisenä aikana syntyneet taiteilijat ovat jo liian nykyaikaisia tuoreen kulttuuriministerin ymmärrykselle.”

– On muuten hyvä, että kansallisuusaatteen läpipieksemä perussuomalainen puolue on julistanut olevansa työväenpuolue ilman sosialismia. Muuten joku saattaisi erehtyä pitämään puolueen politiikkaa kansallissosialistisena, Suokas kirjoittaa.

Seuraavaksi osansa saa työministeri Jari Lindström (ps.), jota Suokas luonnehtii ”terminaattoriksi, jonka valikoimasta puuttuu vain jalkapuu”.

– Suomessa poistettiin jalkapuut kirkkojen edustoilta asetuksella 1848. Maakuntahallinnot voisivat pystyttää nämä uudelleen. Työttömien uusiksi häpeärangaistuksiksi ovat nousemassa valtiovallan tarkoituksellisesti junailemat karenssit työttömyysturvaan. Eikö olisi parempi astella koko tämä polku loppuun saakka, kansallisessa hengessä, ehdottaa Kyösti Suokas blogissaan.

Hänen mukaansa ”työministeri Jari Lindström voi olla ymmärtämättömyyttään olla todellinen terminaattori”.

– Jari Lindströmin hanke työttömien pakollisista työpaikkahakemuksista tulee aiheuttamaan tuhansille rakentajille turhia karensseja. Itkua ja hammastenkiristelyä torppiin ja kerrostalohuoneistoihin, Suokas kirjoittaa.

– Työtön saisi valita, tekeekö joka viikko järjettömiä turhia työpaikkahakemuksia. Vai istuuko saman ajan jalkapuussa. Pitkäaikaistyöttömien pitäisi toki istua pitempään. Työllistymisen kannalta valinnainen malli olisi yhtä kehno kuin hallituksenkin, mutta mahdollisuus välttää työttömyysturvan karenssi olisi todellinen, hän jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)