Verkkouutiset

Paula Risikko vaatii rahaa korkeakoulujen pääomittamiseen

Kokoomus on jo aiemmin esittänyt korkeakoulujen miljardiluokan pääomittamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (kok.) vaatii hallitukselta panostuksia korkeakoulutukseen puoliväliriihessä.

Kokoomus pääomittaisi ammattikorkeakouluja ja yliopistoja miljardilla. Tämä vahvistaisi Risikon mukaan suomalaista osaamista pitkälle tulevaisuuteen.

– Korkeakouluille on turvattava vakaat olosuhteet. Kokoomus on jo aiemmin esittänyt korkeakoulujen miljardiluokan pääomittamista. Tämä olisi hallitukselta todellinen tulevaisuusteko, hän toteaa.

Kokoomus on sitoutunut tekemään suunnitelmallisesti töitä myös tutkimus, kehitys- ja innovaatiorahoituksen nostamiseksi neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Lisäksi on luotava uusia osaamiskeskittymiä myös yksityisten TKI-investointien kasvattamiseksi.

– Korkeakoulujen pääomittamisella vahvistetaan korkeakoulujen omaa rahoitusta. Hyvin hoidettuna, pääomasta saadut tuotot vapautuvat korkeakoulujen itsensä päätettäviin kohteisiin. Pääomittaminen vahvistaa korkeakoulujen autonomiaa ja tukee korkeakoulujen omia uusia tutkimuksellisia avauksia, Risikko sanoo.

Kokoomus on sitoutunut edistämään korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiossa asetettua tavoitetta suomalaisten koulutustason nostosta. Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä jokainen nuori suorittaa vähintään toisen asteen tutkinnon ja puolet myös korkeakoulututkinnon.

Tavoitteeseen on mahdollista päästä vain vahvistamalla perustaitoja, yksilöllistä ohjausta ja tukea läpi koulutien sekä sujuvoittamalla pääsyä korkeakouluopintoihin.

– Tarvitaan myös aloituspaikkoja, joille on osoitettu riittävä rahoitus. Yliopistoille ja ammattikorkeakouluille on varmistettava riittävä, pitkäjänteinen perusrahoitus, toteaa Risikko.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)