Verkkouutiset

Autoja parkkipaikalla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

HU: Kerrostaloon 130 asuntoa ja 10 autopaikkaa – kaaos

Alueen kadunvarsipaikat ovat opiskelijatalon naapuruston mukaan täysin tukossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Länsi-Herttoniemessä sijaitsee Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (Hoas) opiskelijatalo, jossa on satakolmekymmentä asuntoa, mutta vain kymmenen autopaikkaa. Asukaspysäköintipaikkojen puute on ajanut talon lähialueen parkkikaaokseen. Asiasta kertoo Helsingin Uutiset.

Opiskelijatalon naapuruston kerrotaan olevan kimpaantunut tilanteesta.

– Oli kaunis ajatus, että helsinkiläisillä opiskelijoilla ei olisi autoja, mutta totuus on aivan toinen. Nyt koko Näätätien kadunvarsipaikat ovat aivan tukossa eikä paikkoja riitä esimerkiksi naapuriyhtiöiden vieraille, kerrotaan HU:lle naapuristosta.

Naapurustossa asuva Airi Kontio kertoo lehdelle, että ennen opiskelijatalon valmistumista alueella oli hyvin parkkitilaa.

– Osasimme odottaa ongelmaa, kun kuulimme että autopaikkoja tulee vain kymmenen. Talossamme toimii vuokrattava kerhotila, jonka kävijöille ei ole enää vapaita parkkipaikkoja.

Opiskelijatalon vähäinen autopaikkojen määrä perustuu Hoasin tutkimukseen, jonka mukaan harvempi kuin joka kymmenes opiskelija autoilee Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)