Verkkouutiset

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkosta tekevät päätäksiä käytännössä aluehallintovirastot. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

AVI:n ylijohtaja: Ratkaisut eivät voi perustua ministerin puheisiin

THL:n ja STM:n näkemykset lasten ja nuorten rajoituksista ovat osin ristiriidassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aluehallintovirastot odottavat sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjettä, ennnen kuin voivat tehdä ratkaisuja liittyen hallituksen suositukseen sulkea liikuntatilat myös lasten ja nuorten harrastustoiminnalta.

– Kun sen sisällöstä ei ole tietoa, on AVI:kin sen varassa, mitä ministeri kertoi medialle. Miten puheet siirtyvät ohjaukseen ja ohjauksessa linjatut asiat voidaan päättää lakeja noudattaen aikatauluineen on auki, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen toteaa Twitterissä.

Julkisuudessa on hämmästelty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön eriäviä näkemyksiä liittyen lasten ja nuorten koronarajoitusten tehokkuuteen ja oikeasuhtaisuuteen. Näkemyserot ovat koskeneet niin etäkoulua kuin lasten ja nuorten harrastustoimintaakin.

Pukkinen toteaa twiitti-ketjussa, että tartuntatautilain mukaan THL:n rooli on toimia kansallisena asiantuntijalaitoksena, joka asiantuntemuksellaan tukee sosiaali- ja terveysministeriötä ja aluehallintovirastoja.

Sosiaali- ja terveysministeriö taas vastaa valtakunnallisesta terveydenhuollon häiriötilanteisiin tai niiden uhkaan varautumisesta ja näiden tilanteiden johtamisesta.

Pukkinen korostaa, että ratkaisujen pohjaksi tarvitaan ministeriöstä luvattua ohjauskirjettä.

– Hallinnon viranomaisohjaus on pääasiassa kirjallista. Erityisestä tilanteissa, joissa puututaan perustuslaillisiin oikeuksiin, olisi kovin vaikea nähdä toiminnan voivan perustua puheisiin.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)