Verkkouutiset

Krista Mikkonen. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

USU: Sisäministeri ei kannata suojelupoliisin ehdotusta

Krista Mikkonen ei näe tarvetta muutoksille tiedustelulakeihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ei näe Uutissuomalaisen haastattelussa tarvetta merkittäville muutoksille vuodesta 2019 voimassa olleisiin tiedustelulakeihin. Tiedustelulakien toimivuutta käsittelevä selonteko on määrä antaa eduskunnalle vielä tämän vuoden puolella.

– Selonteon valmistelun yhteydessä ei ole tullut esiin merkittäviä muutostarpeita. Mahdollisesti esiin tuleviin kehitystarpeisiin reagoidaan tarvittaessa, Mikkonen sanoo Uutissuomalaiselle.

Selontekoa varten antamassaan lausunnossa Suojelupoliisi haluaisi lisätä oikeuksiaan tiedustella salaa, kun kansallinen turvallisuus on vakavasti uhattuna. Supo haluaisi esimerkiksi purkaa ehdottoman kotirauhan.

Mikkonen ei lupaa Supolle uusia oikeuksia ainakaan heti.

– Aina on oltava valmius tarkastella mahdollisia muutoksia, mutta etukäteen ei ole mahdollista sanoa, minkälaisia oikeuksia ja valtuuksia tulevaisuudessa mahdollisesti tarvitaan, Mikkonen sanoo.

Mikkonen on valmis koventamaan rangaistuksia osana jengirikollisuuden vastaisia toimia. Hänen mukaansa jengiytymisen lisääntymisen ja laajentumisen estämiseksi tarvitaan myös sosiaalipolitiikkaa, kuten ennaltaehkäisyyn panostamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)