Verkkouutiset

Viime viikolla Oulussa todettiin yli 130 tartuntaa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Terveysjohtaja virustilanteesta: Näin korkeita lukuja ei ole nähty

Positiivisten tartuntojen osuus on Oulussa lähes kahdeksan prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Positiivisten tartuntojen osuus testatuista on noussut Oulun kaupungissa koko pandemian korkeimmalle tasolle, kaupungin terveysjohtaja, erikoislääkäri Jorma Mäkitalo vahvistaa Twitterissä.

Tilastoissa positiivisten tartuntojen osuus oli tämän viikon maanantaina 18.10. peräti 7,7 prosenttia. Yhteensä testattuja oli kaupungissa 1122 kappaletta. Luvut on julkaistu kaupungin sivuilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Esimerkiksi elokuussa 30.8. vastaava luku oli 1,3 prosenttia. Tuolloin testattuja oli yhteensä 5089 kappaletta.

Tuntemattomien tartuntalähteiden osuus on noussut runsaasta 20 prosentista yli 30 prosenttiin. Luvut ovat aiheuttaneet tyrmistystä.

– Oulun testipositiivisten osuus on hälyttävällä tasolla. Onko tällaisia lukuja näkynyt koko pandemian aikana?, molekyylibiologi Jarkko Soronen kysyy Twitterissä.

Kaupungin terveysjohtajan mukaan havainto pitää paikkansa.

– Ei ole nähty @oulunkaupunki näin korkeita. Syynä ainakin osin testauskriteerien muutokset, jotka kohdentavat testaamisen paremmin, terveysjohtaja toteaa.

– Jätevesiseurannan merkitys osin avoin, mutta tarjoaa jonkinlaista vertailukohtaa tartuntojen todelliseen määrään. Sen mukaan viruksen määrä laskussa, Mäkitalo jatkaa.

Ylen mukaan koronavirus on vaikuttanut päivähoidon järjestämiseen Oulun kaupungissa. Päivähoitoa ei ole kyetty järjestämään suunnitellusti, koska tekijöitä ei riitä. Kaupungin mukaan tilanne ei ole aiemmin ollut yhtä vakava.

Tilanteeseen vaikuttavat koronaviruksen lisäksi syksyn flunssakausi ja uusi varhaiskasvatuslaki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)