Verkkouutiset

Liikennettä Sörnäisten rantatiellä Helsingissä 19. lokakuuta. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kansainvälinen tutkimus: Näissä kaupungeissa autoilu sujuu Suomessa

Kööpenhamina, Tukholma ja Oslo päihittävät vertailussa Helsingin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansainvälisen vertailun mukaan autoilu on Suomessa jähmeämpää kuin monissa ulkomaisissa kaupungeissa.

Liikkumisen sujuvuus, autoiluun kuluva aika ja tyytyväisyys liikenneinfrastruktuuriin eivät ole huipputasoa, vaikka maan väestömäärä on verrattain pienehkö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

EasyParkin mukaan liikenteen sujuvuus toimii parhaiten Porvoossa ja Oulussa. Espoo erottuu edukseen teknologisessa kehittyneisyydessä, liikenneinfrastruktuurissa ja ekologisuudessa.

Kööpenhamina, Tukholma ja Oslo päihittävät vertailussa Helsingin. Jätehuollon taso arvioidaan suomalaiskaupunkien yhteiseksi ongelmaksi. Tiedot pohjautuvat Cities of the Future -tutkimukseen, joka tutkii ja vertailee tuhansia maailman kaupunkeja.

Porvoo, Oulu, Vantaa, Espoo ja Kuopio sijoittuvat samaan kokoluokkaan kuuluvien paikkakuntien vertailussa sijoille 8–14. Monet verrokkikaupungit ovat suomalaisia kaupunkeja iäkkäämpiä ja asukasmäärältään merkittävästi suurempia.

– Kun huomioi kotimaisten paikkakuntien asukasmäärät ja sen, kuinka paljon aiheesta on täälläkin jo vuosia puhuttu, Suomen menestyksen kansainvälisessä vertailussa olisi voinut ennakoida olevan näyttävämpääkin. Toki Porvoo ja Oulu nousivat maailmassa verrokkiensa joukossa kärkikymmenikköön, se on hieno saavutus, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen toteaa tiedotteessa.

Suomalaiskaupungit Helsinkiä lukuun ottamatta kuuluivat pienimpään kategoriaan, 50 000–600 000 asukkaan kaupunkialueisiin. Samassa kategoriassa mukana olivat muun muassa Rostock, Santa Barbara, Pisa, Alicante, Maastricht ja Canberra.

– Mitä sujuvampia ovat kaupunkien sisääntuloväylät, yksityisautoilun sekä joukkoliikenteen yhdistäminen ja pysäköiminen, sitä vähemmän tyhjäkäyntiä, käyttövoiman kulutusta ja kaupunkiliikennettä, Kolehmainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)