Verkkouutiset

Valheellisia verkkomainoksia on levitetty eri kanavissa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Omakannan nimissä tulevista huijausviesteistä varoitus

Rikollisten ylläpitämillä verkkosivustoilla yritetään kalastella henkilö- ja kirjautumistietoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan mukaan rikolliset ovat urkkineet pankkitunnuksia huijausmainoksilla ja tekstiviesteillä Omakannan nimissä.

Valheellisia verkkomainoksia on levitetty eri kanavissa. Niiden ja tekstiviestien kautta päätyy sivustolle, jossa kalastellaan ihmisten henkilö- ja pankkitunnuksia.

Kela muistuttaa tiedotteessa, että Omakanta-palveluun kirjaudutaan turvallisesti osoitteessa kanta.fi. Selaimen osoiterivillä näkyy lukon kuva.

”Kirjaudu Omakantaan”-painike ohjaa Suomi.fi-palveluun, joka on julkishallinnon asiointipalveluiden yhteinen tunnistuspalvelu. Myös Suomi.fi-tunnistautumisen osoiterivillä on lukon kuva, joka tarkoittaa suojattua sivua.

– Tietoturvasyistä arkaluonteisia tietoja, kuten henkilötunnusta, ei pidä koskaan lähettää sähköpostitse. Kanta-palvelut tai Kela ei koskaan kysy niitä sähköpostilla tai tekstiviestillä, Kela toteaa.

Epäilyttäviin viesteihin ei pidä vastata eikä tietoja tule syöttää vaadittuihin kenttiin. Viestissä olevia linkkejä ei tule klikata. Ihmisiä kehotetaan olemaan yhteydessä pankkinsa asiakaspalveluun, jos luottokorttitietojen tai pankkitunnusten epäilee päätyneen vääriin käsiin.

Omakantaa ylläpitävä Kela on ryhtynyt toimenpiteisiin mainosten poistamiseksi ja selvittää asiaa yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)