Verkkouutiset

IS: Seurasi sairaalassa muiden rokotusta, jäikin itse ilman

Sairaalahenkilökuntaa on jäänyt ongelmien ja muutosten vuoksi ilman rokotteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rokotepula sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemä muutos rokotusjärjestykseen ovat jättäneet ilman rokotteita  työssään koronaviruksen kanssa kohtaamisiin joutuvaa sairaaloiden henkilökuntaa, Ilta-Sanomat uutisoi.

Ilta-Sanomien haastattelema laitoshuoltaja on työssään tekemisissä koronaviruksen kanssa esimerkiksi siivotessaan virukseen sairastuneiden huoneita. Kun sairaaloissa aluksi rokotettiin sairaanhoitajia ja lääkäreitä, oletti laitoshuoltaja, että hänkin saisi rokotteen heidän jälkeensä, mutta rokotejärjestyksen muuttumisen ja yleisen rokotepulan vuoksi näin ei käynytkään.

– Me ollaan luotisateessa yhtä lailla kuin hoitajat. Onko tämä yleinen käytäntö, ettei laitoshuoltajia ja muita rokoteta, laitoshuoltaja kysyy.

– Pian on pulaa meistäkin, jos me altistumme.

Aiemmin Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotusten kohderyhmää olivat ne, jotka olivat suorassa kontaktissa koronapotilaisiin. THL:n ohjeistuksen muuttuessa prioriteetit kuitenkin vaihtuivat ja rokotteita alettiin ohjata heidän sijaansa korkean riskin potilaille sekä hoivan piirissä oleville.

Ohjeistuksen muuttumien aiheutti sen, ettei rokotteita ole enää annettu hoitohenkilöstölle, lääkäreille tai muulle henkilökunnalle.

– Sitten THL otti varsin tiukan ohjauskannan siihen, että nyt henkilöstölle annettavat rokotukset täytyy panna tauolle. Rokotteissa on niukkuutta, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen kertoo.

– Meillä on paljon lääkäreitä ja hoitajia, jotka vaikka päivystyksessä tai röntgenissä hoitavat koronapotilaita tai epäilyksen alla olevia potilaita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)