Verkkouutiset

Siperian pakkaset Suomeen

Myös Etelä-Suomessa voidaan päästä 20 pakkasasteeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkuviikosta Suomessa vaikuttaa matalapaine maan keskiosassa ja lunta kertyy muutaman sentin verran. Pakkasta on viidestä kymmeneen ja pohjoisessa kymmenestä viiteentoista astetta.

Tiistaina tulee seuraava matalapaine Etelä-Suomeen lounaasta ja samalla lumisateet. Lunta kertyy etelärannikolla viitisen senttiä. Maan keski- ja pohjoisosassa sää on poutaista ja pilvipeite alkaa rakoilla, samalla pakkanen kiristyy kymmenen ja kahdenkymmenen asteen välille.

Keskiviikosta alkaen Suomessa puhaltaa kylmä pohjoisviima. Koillisesta saapuu erittäin kylmää arktista ilmaa ja samalla sää poutaantuu. Pilvisyys vähenee ja etenkin perjantaina on laajoilla alueilla selkeää. Pakkasta on selkeämmillä alueilla viidestätoista kahteenkymmeneen astetta ja tuuli tekee pakkasesta purevan.

Forecan meteorologin Kristian Roineen mukaan voidaan sanoa, että loppuviikosta Siperian pakkaset lähestyvät.

– Etelässäkin käväistään 20 pakkasasteessa kylmän pohjoisviiman lisätessä pakkasen purevuutta, hän sanoo Forecan blogissa.

Koko viikko on kylmä ja koko Eurooppa on arktisen ilmamassan alla. Pakkasen uskotaan jatkuvan ensi viikonkin jälkeen.

– Aivan hetkeen ei pakkasista päästä, ensi viikonloppu on edelleen kylmä ja viikonvaihteen jälkeen on mahdollista että pakkanen kiristyy jopa entisestään, Roine toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)