Verkkouutiset

Tutkijat vaativat: Eikö edes aikataulua rokotuksista?

Politiikan tutkijoiden mielestä tieto rauhoittaisi rokotuskeskustelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mediayrittäjä ja Turun yliopiston eduskuntatutkimuskeskuksen entinen tutkija, dosentti Erkka Railo toteaa ymmärtävänsä kiihkeää julkista keskustelua rokotusten aikataulusta. Hänen mukaansa sitä voisi kuitenkin rauhoittaa kertomalla siitä, milloin rokotuksia suunnitellaan annettavan.

– Nyt olisi tilanteen rauhoittamiseksi hyvä saada nopeasti selkeä aikataulu siitä, miten suomalaiset aiotaan rokottaa. Tai edes tieto siitä, koska tällainen suunnitelma on saatavilla, Railo vaatii Twitterissä.

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tutkijatohtori Johanna Vuorelma on samoilla linjoilla.

– Mietin tänään ihan samaa, että selkeällä viestinnällä rokotusten suunnitellusta aikataulusta epäluulo ja huoli Suomen rokotusohjelman tehokkaasta toimeenpanosta voisi vähentyä, hän toteaa, viitaten Railon kommenttiin.

Vuorelman mukaan rokotteiden saatavuuteen ei voi vaikuttaa, mutta viestinnälliseen linjaan voi.

THL on kertonut jo aiemmin, että tammi-helmikuussa rokotetaan koronapotilaita hoitavia sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä sekä hoitokodeissa työskenteleviä. Tämän jälkeen rokotetta tarjotaan ikääntyneille ja muille riskiryhmäläisille. Muun väestön rokottaminen alkaa tämän jälkeen. Tarkemmin aikataulua ei ole virallisesti arvioitu.

LUE MYÖS:

THL:n pääjohtajan mukaan rokotuksiin menee vähintään vuosi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)