Verkkouutiset

Suomesta koronavaroitus: Olemme veitsenterällä

Kansanedustajan mukaan epidemian nopea leviäminen on edelleen mahdollista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lääkärikansanedustaja Aki Lindénin (sd.) mukaan Keski-Euroopan kaltaisen koronavirustilanteen välttäminen edellyttää Suomessa rajoituksia ja vastuullisuutta.

Hän pitää lähiviikkojen tilannetta ratkaisevana.

– THL ja sosiaali- ja terveysministeriö varoittavat maamme koronatilanteen kehityksestä. Ollaan veitsenterällä: joko tilanne lähtee nopeasti huononemaan, jolloin pahin tilanne (”Keski-Eurooppa”) voi olla edessä tai sitten saamme tilanteen pidettyä hallinnassa, tämä vaatii rajoituksia ja vastuullisuutta, Aki Lindén kirjoittaa Twitterissä.

THL:n mukaan uusien Covid-19-tapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat olleet nousussa. Erityisen huolestuttavana on pidetty yli 70-vuotiaiden tartuntaosuuden kasvua noin 3-4 prosentista kuuteen prosenttiin.

Viime päivinä jäljitetyistä koronatartunnoista hieman yli puolet oli saatu samassa taloudessa asuvalta. Työpaikalla tapahtuvia infektioita havaittiin aiempaa enemmän.

– Esimerkiksi työpaikkojen taukotilat ja kahvitilat ovat sellaisia, joissa turvaetäisyyksien pitäminen ja hygieniatoimet ovat erittäin tärkeitä jatkossakin muistaa, STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoi tiedotustilaisuudessa.

LUE MYÖS:
Täällä tartuntoja on nyt saatu, yksi paikka kiinnittää huomion (VU 19.11.2020)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)