Verkkouutiset

Mökkikauppa kasvoi huomattavasti koronakeväänä

Kun asuntokauppa hiipui, mökkikauppa nousi monissa maakunnissa kymmenillä prosenteilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluneen poikkeuskevään aikana asuntokauppa Suomessa hiipui, mutta mökkejä myytiin samalla runsaasti aiempaa enemmän, kertoo asuntovälittäjä Remax heinäkuun markkinakatsauksessaan, joka perustuu sen omiin ja KVKL Hintaseurantapalvelun tietoihin.

Vuoden ensimmäisellä puolikkaalla (tammi-kesäkuu) vapaa-ajan asuntojen kauppamäärät nousivat Suomessa kaikkiaan 37 prosenttia. Huhti-kesäkuussa nousua oli 39 prosenttia.

Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla kasvua mökkikaupassa oli tammi-kesäkuussa lähes 70 prosenttia. Etelä-Savossa mökkikauppa kasvoi samalla ajanjaksolla 54 prosenttia ja Varsinais-Suomessa 21 prosenttia.

Lapissa vapaa-ajan asuntojen myynti sen sijaan väheni viime vuoteen verrattuna 11 prosenttia.

Asuntokauppa koko Suomessa hiljeni keväällä 6 prosenttia viime vuoteen verrattuna, mutta palautui kesäkuussa lähes viimevuotisiin lukemiin. Pääkaupunkiseudulla asuntojen kauppamäärät laskivat 8 prosentilla. Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa ja Pirkanmaalla laskua oli noin 1,5 prosenttia. Muualla Suomessa laskua on ollut reilut 5 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)