Verkkouutiset

Maria Ohisalo: Nyt on pelastettava EU ja euro

Vihreiden puheenjohtajan mukaan komission ehdotus on mittaluokaltaan ja rakenteeltaan riittävä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan EU:n komission julkaisema suunnitelmaa siitä, millaisilla keinoilla eurooppalaisia talouksia saadaan nostettua kriisistä, on mittaluokaltaan ja rakenteeltaan riittävä auttamaan EU-maita jaloilleen ja uudistamaan taloutta.

– Olisi Suomelle vientivetoisena maana katastrofaalista, jos sisämarkkinamme hajoaisi ja emme saisi tuotteitamme myyntiin EU:ssa. Siksi nyt on estettävä yhteisen talousalueen hajoaminen, rajat ylittävää ilmastokriisiä unohtamatta, Ohisalo kirjoittaa blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän perää tarvetta tehdä kauaskantoisia päätöksiä.

– Nyt on aika elvyttää eurooppalaisia talouksia ja katsoa kauemmas tulevaisuuteen. On aika rakentaa hiilineutraaleja eurooppalaisia hyvinvointivaltioita, joissa panostetaan entistä enemmän kestävään liikkumiseen, asumiseen, ruoantuotantoon ja kiertotalouteen, Ohisalo toteaa.

Elvytyksen rahoittamiseksi Ohisalo nostaa Euroopan unionin omarahoituksen kasvattamisen.

– Mitä enemmän yhteisiin investointeihin voidaan kerätä rahoitusta esimerkiksi EU:n päästöoikeuksien huutokaupasta kerättävillä varoilla, tai vaikkapa eurooppalaisella muovimaksulla, sitä vähemmän meidän tarvitsee huolehtia yhteiseurooppalaisen velanoton kasvusta, Ohisalo katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)