Verkkouutiset

Tukkukaupan myynti putoaa, väkeä vähennetään

Lomautusten ja irtisanomisten aalto vyöryy monien erikoiskaupan alojen yli.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuote- ja palvelukaupan yhdistys Etu kertoo, että tukkukaupassa vuoden alku vaikutti vielä lähtevän liikkeelle myönteisesti, mutta maaliskuussa koronavirusepidemia on hiljentänyt monen toimialan kaupankäynnin.

– Toimialoilta kantautuu viestiä jopa kymmenien prosenttien myynnin laskusta, kertoo yhdistyksen toimitusjohtaja Risto Salo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tarvetta tai luottamusta uusien työntekijöiden palkkaamisen on hänen mukaansa enää vain hyvin harvoilla toimijoilla.

– Vielä tämän vuoden tammikuussa henkilöstömäärä oli peräti neljän prosentin kasvussa. Nyt lomautusten ja irtisanomisten aalto vyöryy monien erikoiskaupan alojen yli, Salo kertoo.

Edulla eli entisellä Suomen Tukkukauppiaiden Liitolla on noin 400 jäsenyritystä 12 toimialalla ammatti- ja kuluttajatuotteiden sekä palveluiden kaupassa.

Tukkukaupan liikevaihto, henkilöstömäärä ja palkat olivat kasvussa koko viime vuoden. Tammi-kesäkuusa Edun jösenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi vuotta aiemmasta yhden prosentin, ja toisella vuosipuolikkaalla kasvua kertyi 1,8 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)