Verkkouutiset

Yle: WWF:n kalakameralla paljon katselijoita

Uhanalaiset järvilohi ja taimen olivat lokakuussa WWF:n Luontoliven päätähtiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maailman luonnonsäätiön WWF:n viestintäasiantuntija Joonas Fritze kertoo Ylelle, että Hiitolanjokeen asennetun livekameran katselukertojen määrä on ollut valtavan iso luku.

WWF asetti viime lokakuussa Etelä-Karjalassa Rautjärven Hiitolanjokeen livekameran, joka keräsi verkossa kuukauden aikana 176 000 katselukertaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Joki sai kesällä julkisuutta, kun siinä olevat kolme voimalaitospatoa päätettiin purkaa. Padot ovat estäneet lohen nousemisen luontaisille kutupaikoilleen.

Livekameroista vastaava Fritze muistuttaa, ettei lukemaa kannata verrata saimaannorpan tänä keväänä saamaan 1,5 miljoonaan katselukertaan, koska suomalaisten suosikiksi nousseen norppaliven kanssa on vaikea kilpailla.

Tänä vuonna WWF:llä on ollut Suomen luonnossa kaikkiaan seitsemän eri livekameraa. Hiitolanjoen kalojen lisäksi niiden kautta on voinut seurata metsäpeuran, kalasääsken eli sääksen, liito-oravan, kyyn, saimaannorpan ja ahman elämää.

Fritzen mukaan kyykamera oli todella suosittu. Se sai kuukaudessa noin puoli miljoonaa katselukertaa. Hän arvioi, että käärmekameran suosiolle voi olla varsin luonnollisen selitys. Siinä oli ehkä inhoelementti mukana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)