Verkkouutiset

Mikko Kärnän mukaan liittojohtajat syyllisiä lakkoon

Kansanedustajan mielestä Postin työriidan todelliset syylliset ovat Teollisuusliiton johtajat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) mukaan tilanteesta ei voi syyttää Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:ta, valtakunnansovittelijaa tai Palvelualojen työnantajajärjestön Paltaa. Neuvotteluja on hänen saamiensa tietojen mukaan käyty hyvässä hengessä ja ratkaisukeskeisesti.

– Postin lakon sopimista ei estä enää erimielisyys työehtosopimuksesta, vaan Teollisuusliiton patruunoiden Riku Aallon ja Turja Lehtosen himo saada liittoonsa lisää jäseniä. Tämä on harvinaisen törkeää, Kärnä sanoo.

Hänen mukaansa Postin lakon sopimisen esti se, että pakettilajittelijat on siirretty syyskuussa Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin. Tällä liikkeellä Riku Aalto ja Turja Lehtonen pyrkivät Kärnän mukaan maksimoimaan ja sementoimaan oman valtansa Hakaniemessä työntekijöiden edusta välittämättä.

– ”Follow the money”, sanovat yhdysvaltalaiset ja niin kannattaa tehdä tässäkin tapauksessa. Hakaniemen sisäiset ristiriidat tulisi ratkaista Hakaniemessä eikä niiden takia tulisi lamauttaa koko suomalaista yhteiskuntaa, mutta Riku ja Turja ovat häikäilemättömiä omien etujensa tavoittelijoita. Heidän toimintansa vaarantaa koko Suomen työmarkkinajärjestelmän sekä talouskasvun, Kärnä tykittää tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)