Verkkouutiset

Juha Rehula IL:lle: Ei edes kysytty kiinnostusta valtiosihteeriksi

Entinen ministeri kertoo eduskunnasta putoamisen tulleen yllätyksenä ja järkytyksenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnasta viime kevään eduskuntavaaleissa pudonnut Juha Rehula kertoo Iltalehden haastattelussa, ettei häntä edes pyydetty valtiosihteeriksi pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitukseen, vaikka julkisuudessa häntä siihen tehtävään povattiin.

Rehulan mukaan kukaan ei edes kysynyt hänen kiinnostustaan tehtävään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Niin ikään eduskunnasta pudonnut entinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) palkattiin keskustan ministeriryhmän valtiosihteereiksi.

Rehula on entinen perhe- ja peruspalvelu sekä sosiaali- ja terveysministeri. Hän osallistui hallitusneuvotteluihin keskustan varapuheenjohtajana. Neuvottelujen päätyttyä Rehulaa odotti tyhjyys.

– Se otti lujille, Rehula kertoi IL:lle.

Rehula sanoi eduskunnasta putoamisen tulleen 22 vuoden jälkeen yllätyksenä ja järkytyksenä. Mitään B-suunnitelmaa ei ollut, eikä ole vieläkään.

Töitä tarjottu mansikanmyyjänä

Vähitellen hän on alkanut selata työpaikkailmoituksia, mutta puhelin ei ole liiaksi pärissyt työtarjousten merkeissä.

– Varteenotettavin työtarjous on tähän mennessä kaverin heitto siitä, että jos et ensi kesään mennessä löydä töitä, tule Lahden torille myymään mansikoita, Rehula kertoi.

Rehula nostaa tällä hetkellä kansanedustajien sopeutumisrahaa, jota hän pitää tärkeänä turvana yllättävän putoamisen jälkeen.

Pääsääntöisesti sopeutumisrahaa maksetaan 1–3 vuotta eduskunnasta putoamisen jälkeen, mutta mikäli pudonnut edustaja on täyttänyt sopeutumisrahan maksamisen päättyessä 59 vuotta, voidaan sopeutumisrahaa maksaa vanhuuseläkeikään eli 65 ikävuoteen saakka.

Kesäkuussa 56 vuotta täyttänyt, pitkän kansanedustajan uran tehnyt ja ministerinä kahteen otteeseen toiminut Rehula voisi siis halutessaan saada sopeutumisrahaa seuraavat yhdeksän vuotta. Kotiin hän ei kuitenkaan halua jäädä.

– Haluan mahdollisimman pian töihin, se on ykköstavoite.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)