Verkkouutiset

Timo Heinonen HU:lle: Aselupien käsittelyä nopeutettava

Kansanedustaja joutui odottamaan pienoiskiväärin hallussapitolupaa kolme kuukautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) vaatii Helsingin Uutisten uutisessa poliisia nopeuttamaan aseen hallussapitolupien myöntämistä. Kansanedustaja kertoo äskettäin joutuneensa odottamaan pienoiskiväärin hallussapitolupaa noin kolme kuukautta.

– Tämmöisen luvan saanti pitää olla viikkoja, ei kuukausia, Heinonen toteaa HU:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Samalla Heinonen keventäisi lupaprosessia siten, että aseliikkeistä ostetuille aseille ei välttämättä tarvitsisi tehdä jälkitarkastusta poliisilaitoksella. Kansanedustaja aikoo nostaa byrokratian vähentämisen esille eduskunnassa syksyllä.

Heinosen mukaan metsästäjien on turhaa käydä näyttämässä poliisille aseliikkeestä ostettua asetta, josta on jo olemassa olevat dokumentit.

– Jälkitarkastuksen ymmärtää helpommin, jos ase ostetaan yksityishenkilöltä, Heinonen sanoo.

Hämeen poliisin alueella aselupahakemusten käsittelyajoisa ei ole viimeisen vuoden aikana tapahtunut muutoksia. Loma-ajat kuitenkin vaikeuttavat myös aselupien ripeää käsittelyä.

– Meillä käsittelyaika on keskimäärin kahdesta viikosta reiluun kuukauteen, mutta loma-aikoina hakemukset yleensä ruuhkautuvat, Hämeen poliisista kerrotaan lehdelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)