Verkkouutiset

Krista Mikkonen Ylelle: Ruuhkamaksuja joukkoliikenteen parantamiseen

Ympäristö- ja ilmastoministerin mukaan nykymenolla liikenteen määrä ja päästöt kasvavat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan ruuhkamaksuilla kerättyjä varoja voitaisiin suunnata joukkoliikenteen parantamiseen, kertoo Yle.

Ministerin mukaan eri puolille rakennettavat autopaikat nostavat rakentamisen kustannuksia yleisesti. Hänen mukaansa ”toimivan joukkoliikenteen järjestäminen ja suosiminen siellä, missä se on mahdollista, alentaisi erilaisia autoilun välillisiä kustannuksia yhteiskunnalle ja myös auton omistajille”.

– Ihmisillä olisi aidosti vaihtoehtoja valita, ministeri toteaa Ylelle.

Suomen laki ei toistaiseksi salli tienkäyttömaksujen keräämistä. Ministerin mukaan hallitus on puuttumassa asiaan ja ajatuksena on, että jatkossa kaupunkiseudut voisivat halutessaan veloittaa autoilijoilta tienkäyttömaksuja.

– Hallitusohjelmassa todetaan, että haluamme lainsäädännöllä mahdollistaa sen, että kaupungit voivat halutessaan ottaa ruuhkamaksut käyttöön, Krista Mikkonen sanoo.

Ruotsissa tienkäyttömaksuilla on Mikkosen mukaan ollut iso merkitys päästöjen vähentämisessä.

– Ruuhkat ovat vähentyneet, joukkoliikenteen suosio on lisääntynyt ja ilman laatu parantunut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)