Verkkouutiset

Pohjois-Korean tiedustelu pelkää vallankumousta

Pohjois-Korea kieltää henkilökohtaisten videoiden jakamisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean viranomaiset aikovat rangaista kansalaisia, jotka jakavat kännykkä- tai videokameralla kuvattuja videoita, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Pohjoiskorealaisten loikkareiden mukaan maan hallinto haluaa kieltää videoiden jakamisen, koska se pelkää arabikevään kaltaisten levottomuuksien leviävän myös Pohjois-Koreaan.

– Pohjois-Korean tiedustelupalvelu on hyvin tietoinen siitä, että tietotekniikkavälineet olivat ratkaisevassa roolissa arabikevään synnyssä kymmenen vuotta sitten. Siksi viranomaiset kieltävät pohjoiskorealaisia jakamasta dataa keskenään, sanoo pohjoiskorealaisia loikkareita edustavan järjestön toiminnanjohtaja Seo Jaepyong.

– Videoiden jakaminen on kielletty, koska Kim Jong-un kuuluu itsekin nuorempaan sukupolveen ja ymmärtää tietotekniikan voiman. Vaikka Pohjois-Korean tietotekniikka kehittyy, he kieltävät kaikki hallintoa uhkaavat elementit.

Loma- ja häävideoiden katselu perheen parissa on yleistynyt Pohjois-Koreassa viime aikoina. Monet yritykset tarjoavat jopa palveluita videoiden editoimisessa ja kuvaamisessa.

Kansalaisten kerrotaan ihmettelevän työväen puolueen keskuskomitean kieltoa. Viranomaisten mukaan videot häätansseista ja laulamisesta ”levittävät kapitalistista juhlakulttuuria ja turmelevat pohjoiskorealaisen sosialismin ideologista kulttuuria”.

Pohjois-Koreassa on jo aiemmin kielletty eteläkorealaiset televisiosarjat ja elokuvat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)