Verkkouutiset

Mauri Pekkarinen Kalle Jokiselle: Miksi pelottelet verojen kiristämisellä?

Keskustapoliitikon mukaan he eivät ole esittämässä uutta verotusta jo olemassa olevan päälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen totesi Verkkouutisissa lauantaina 16. maaliskuuta 2019, että keskusta ja Sdp haluavat kiristää verotusta maakunnilla eivätkä suomalaiset ole pyytäneet uusia hallintorakenteita.

Keskustalainen eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen kysyy, miksi Kalle Jokinen väittää huuhaata ylimääräisestä maakuntaverosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tiedät taatusti, että mitään uutta nyt jo olemassa olevan päälle ei tietääkseni kukaan – ei ainakaan keskusta – olla esittämässä, Mauri Pekkarinen sanoo.

Pekkarisen mukaan Jokinen oli puolueensa kanssa esittämässä kaatuneessa sote-maakuntamallissa nykyisen valtion veron päälle valtion kerättäväksi yli 12 prosenttiyksikön lisäveroa. Jos maakuntavero toteutettaisiin, tapahtuisi Pekkarisen mukaan aivan samalla tavalla.

– Maakunnat perisivät silloin tuon saman, noin 12 prosentin veron, jonka kaatuneessa mallissa olisi siis perinyt valtio, jonka osuuden nyt perivät kunnat osana kunnallisveroa, joka on keskimäärin kohta 20 prosenttia. Mikä tässä siis kiristyy nykyiseen? Mikä tässä on lisäveroa nykyisten verojen päälle?

Mauri Pekkarinen kysyy ”miksi ihmeessä pelottelet ihmisiä sellaisella verotuksen kiristämisellä, joka ei ehdottomasti pidä paikkaansa”.

– Mitä uusiin hallintotasoihin tulee, niin nyt niitä kyllä riittää sikin sokin. Erikoissairaanhoidon kuntayhtymät. Perusterveydenhoidon kuntayhtymät. Maakunnan liitto. Ammatillisen koulutuksen kuntayhtymät. Näiden kaikkien toimet kohdistuvat samoihin kansalaisiin ja yhteisöihin maakunnassa, mutta päättäjät ovat kaikissa yleensä samoja. Näissä kaikissa isäntinä, vallan käyttäjinä ja osarahoittajina ovat kunnat, Pekkarinen toteaa.

– Valtion aluehallinnon edustajina samoissa maakunnissa ovat keskushallinnosta ohjatut ely-keskuksissa tiehallinnon, ympäristöhallinnon, elinkeino- ja työhallinnon sekä maaseutuhallinnon virkamiehet! Ja kun nämä kaikki ovat jokaisessa maakunnassa, yhteensä himmeleitä on satoja. Siis satoja. Eikö todellakaan kannattaisi koota nämä kaikki maakunnittain saman katon alle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)