Verkkouutiset

Keskustan uusikin sote lähtee maakuntapohjalta

Keskusta kutsuu uutta ratkaisuaan 'suomalaisten soteksi'.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta julkisti perjantaina uuden sote-ratkaisunsa. Puolueen tiedotteen mukaan ratkaisussa maakunnat järjestävät sosiaali- ja terveyspalvelut, ja ratkaisu perustuu puolueen jo aikanaan esittämään kotikunta-maakuntamalliin.

– Maakuntapohjalta on toteutettava kansanvaltainen kokonaisuudistus. Keskustan tavoite on monialainen maakunta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitamisen ohella maakunta vastaa esimerkiksi alueensa elinvoiman rakentamisesta, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sanoo tiedotteessa.

”Tärkein tavoite on turvata tasa-arvoisesti jokaiselle suomalaiselle lääkäriin pääsy sekä laadukas ja inhimillinen hoiva koko Suomessa lähellä ihmisiä. Ratkaisulla voidaan samalla laittaa vanhustenhoitoa kuntoon, auttaa perheitä ajoissa sekä torjua nuorten syrjäytymistä”, tiedotteessa todetaan.

– Keskustan vaihtoehdossa sosiaali- ja terveyspalvelut nivotaan yhteen ja vahvistetaan nimenomaan perustason palveluja. Ihmisillä on valinnanmahdollisuus. Ratkaisumme on toteutettavissa vaikka heti. Se on myös ainoa perustuslain mukainen ratkaisu. Viime vuosina valtakunnallisesti ja maakunnissa tehty työ voidaan hyödyntää eivätkä valmisteluun käytetyt rahat mene hukkaan, keskustan varapuheenjohtaja Juha Rehula sanoo.

Keskusta toteaa, että puolue ”on valmis sopimaan tulevista linjauksista yhdessä kaikkien puolueiden kanssa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)