Verkkouutiset

Anne Berner Trafista: Joka järjestelmän tietoturva käydään läpi

Liikenne- ja viestintäministerin mukaan Trafin järjestelmissä on tunnistettu haasteita tietoturvan näkökulmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoo liikenne- ja viestintäministeriön edellyttäneen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin järjestelmien auditointia, ja näin on tehty.

– Viestintäviraston pääjohtaja on tänään todennut, että Trafin järjestelmät ovat tietoturvan näkökulmasta keskimääräistä parempia, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner sanoi eduskunnan kyselytunnilla tänään.

Berner sanoi, että siitä huolimatta järjestelmässä on tunnistettu myös haasteita ja niihin on tartuttu.

– Jokainen järjestelmä käydään yksitellen läpi ja sitä mukaan, kun niiden tietoturva voidaan varmistaa, ne palautetaan käyttöön, Berner jatkoi.

Trafin verkkopalvelun kuljettajatiedot-palvelun kautta on voinut kuka tahansa hakea tietoa siitä, onko henkilöllä voimassa oleva ajokortti tai muu vastaava lupa. Trafi otti 9. joulukuuta kaikki sähköiset asiointipalvelut pois käytöstä varmistaakseen kuljettajatiedot-palvelun sulkeutumisen.

Berner kertoi, että tullessaan ministeriksi hän sai kansalaisilta paljon myönteistä palautetta siitä, että Trafin palvelut ovat sähköisessä muodossa.

– Tämän vuoksi on tärkeää, että luottamusta voidaan säilyttää ja parantaa.

Asiasta kysyi eduskunnan kyselytunnilla SDP:n kansanedustaja Katja Taimela.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)