Verkkouutiset

Ulkomaalaiset aiheuttavat vaaroja liikenteessä ‒ Poliisi MTV:lle: Ei tiedetä tai käsitetä

Turistit eivät osaa ajaa Suomen talvisissa olosuhteissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomailta Suomen Lappiin matkustavat turistit ovat työllistäneet poliisia ja hinauspalveluita talven lomasesonkiaikana. Turistit ovat joutuneet vaikeuksiin liikenteessä ja aiheuttaneet vaaratilanteita.

– Saattaa olla useitakin päivässä, että ulkomaalainen on penkassa. Isoin ongelma on, ettei osata ajaa meidän talvisissa olosuhteissamme. sanoo ylikonstaapeli Pasi Vartioniemi Rovaniemen poliisin liikenneryhmästä MTV:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Turistien autoja on juuttunut jopa keskelle hiihtolatua tai moottorikelkkareittiä, kun tarkoitus on ollut päästä katsomaan maisemia tai revontulia. Autoja on pysäköity vaarallisiin paikkoihin valokuvan ottamisen ajaksi.

– Tietyllä tavalla tahatonta, ei tiedetä tai käsitetä, että tämä paikka ei ole autoja varten. Kun väylä siinä menee, ajatellaan, että tätäkin voi ajaa maisemia ja revontulia lähemmäs katsomaan, sanoo ylikonstaapeli Jarkko Rytilahti Sodankylän poliisin liikenneryhmästä.

Erityisesti Aasian maista tulevat turistit ovat ajaneet huuruisilla ikkunoilla mateluvauhtia kahdeksankympin alueella. Poliisille on selvinnyt, että autossa on ollut tuuletuksen sisäkierto päällä. Näin turistit ovat tottuneet toimimaan kotikaupungeissaan, jottei saasteinen ilma pääse sisälle autoon. Talvisäällä sisäkierto ja auto täynnä ihmisiä -yhdistelmä laittaa tuulilasit kuitenkin umpeen välittömästi.

– Sehän ei ole autovuokraamoissa kuin koulutuskysymys ja ohjeistus ja neuvominen, niin se heilahtaa kuntoon, Rytilahti toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)