Verkkouutiset

Ruotsin seteliuudistus on ”kultakaivos rahanväärentäjille”

Ruotsissa toteutetaan vuodenvaihteeseen mennessä seteliuudistus, jonka yhteydessä vaihdetaan tuhannen kruunun seteleitä kaikkiaan 13 miljardin kruunun eli vajaan 1,5 miljardin euron arvosta. Laillisten rahantekijöiden ohella liikkeellä ovat jo myös väärentäjät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaupan alan järjestö Svensk Handel muun muassa pitää uudistusta kultakaivoksena väärentäjille. Viime päivien aikana onkin jo ainakin kolme miestä pidätetty epäiltyinä tuhannen kruunun seteleiden väärentämisestä, Dagens Nyheter kertoo.

Vuoden lopussa ilman folionauhaa varustetuista seteleistä tulee maksuvälineiksi kelpaamattomia. Samaan aikaan, kun vanhat setelit poistuvat markkinoilta, tilalle on kaupan kautta tullut suuri määrä väärennettyjä seteleitä.

– Kyse ei ole kuorma-autolastillisista, mutta niin suurista määristä, että olemme reagoineet, Svensk Handelin turvallisuuspäällikkö Per Geijer sanoo lehdelle.

Suurin osa vääristä seteleistä on putkahtanut markkinoille eteläisessä Skoonessa, mutta niitä on tavattu myös muualla maassa.

– Uskoaksemme kyseessä on ollut koejakso ennen kesää ja sen aikana, jolloin väärentäjät ovat testanneet, miten hyvin setelit käyvät kaupaksi, Geijer arvelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)