Verkkouutiset

Ruotsin demarien kannatus vapaassa pudotuksessa

Ruotsin sosialidemokraattien kannatus on Aftonbladetin tutkimuslaitos United Mindsilla teettämän kyselyn mukaan pudonnut edellisestä mittauksesta peräti 2,8 prosentilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolueen kannatus on enää 30,9 prosenttia eli lähes yhtä matalalla kuin katastrofina pidettyjen vuoden 2010 eduskuntavaalien tulos. Tuolloin demarien jo siihen saakka kestänyt oppositiotaival sai neljä vuotta jatkoa.

Myös sosialidemokraateista, vasemmistopuolueesta ja vihreistä koostuvan punavihreän opposition yhteiskannatus on pudonnut 1,7 prosenttia.

Huomionarvoista on sekin, että kysely on pääosin tehty ennen viime viikon loppupuolta, jolloin puheenjohtaja Stefan Löfven yhdessä puoluesihteeri Carin Jämtinin kanssa ehdotti blokkirajat ylittävää hallitusyhteistyötä, käytännössä keskustapuolueen ja kansanpuolueen kanssa. Demarien perinteiset kannattajat suhtautuvat tällaiseen ajatukseen kriittisesti.

Samaan aikaan, kun sosialidemokraattien kannatus putoaa, päähallituspuolue kokoomuksen kannatus kohoaa, Kokoomus on kyennyt nostamaan kannatustaan United Mindsin edellisestä mittauksesta 2,2 prosenttia 25,8 prosenttiin.

Koko hallituksessa oleva porvariallianssi on nostanut kannatustaan yhteensä 3,2 prosenttia, vaikka keskustapuolueen kannatus onkin taas pudonnut 1,8 prosenttia lähelle neljän prosentin äänikynnystä eli 4,1 prosenttiin.

Kansanpuolueen kannatus on noussut 1,7 prosenttia 6,7 prosenttiin ja kristillisdemokraattien kannatus 1,1 prosenttia 4,4 prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)