Verkkouutiset

1771 lasta – Venäjän pommitusten karu saldo

Ihmisoikeusjärjestön mukaan syksyllä 2015 alkaneet venäläisten ilmaiskut ovat tappaneet 6187 siviiliä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ihmisoikeusjärjestö Syrian Network for Human Rightsin (SNHR) raportin mukaan siitä lähtien, kun Venäjä teki sotilaallisen interventionsa Syyriaan syyskuussa 2015, on surmansa saanut 6 187 siviiliä.

Uhrit ovat syntyneet kapinallisten hallussa oleville alueille kohdistuneissa massapommituksissa. Joukossa on 1771 lasta. Venäjä on väittänyt käyvänsä terrorisminvastaista sotaa Syyrian hallituksen kutsumana.

Esimerkkinä järjestö mainitsee Idlibistä koilliseen sijaitsevan Zardanan kylän verilöylyn viime kesäkuulta. Tuolloin 52 siviiliä, mukaanlukien 10 lasta, sai surmansa kahden oletettavasti venäläisen hävittäjän tekemässä kahdessa perättäisessä iskussa.

SNHR on vedonnut YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta se veisi tapaukset kansainvälisen rikostuomioistuimen käsiteltäväksi, jotta vastuullisia osapuolia rangaistaisiin ja laajennettaisiin sanktioita ihmisoikeusrikoksiin syyllistyneitä Syyrian, Venäjän ja Iranin hallituksia vastaan.

Yhdysvaltain johtama ja yhteensä 75 maan muodostama ISIS:in vastainen OIR-koalitio julkaisi aiemmin keväällä raportin omien iskujensa siviilivahingoista. Elokuun 2014 ja maaliskuun 2018 välisenä ajanjaksona yli 29 000 iskussa sai surmansa 2 135 siviiliä. Koalitio oli tuohon mennessä saanut vallattua 98 prosenttia ISISin hallinnoimasta alueesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)