Verkkouutiset

ISIS tuhoaa Syyrian uskontovähemmistöjä, USA vastaanotti silti vain 56 kristittyä pakolaista

USA on todennut uskontovähemmistöjen olevan suuressa vaarassa Lähi-idässä, mutta vain murto-osa sen vastaanottamista pakolaisista on muita kuin muslimeja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman hallinto on saavuttanut tällä viikolla tavoitteensa vastaanottaa 10 000 syyrialaista pakolaista.

Maa on vastaanottanut nyt 10 801 pakolaista, joista kuitenkin vain 56 on kristittyjä, kertoo Fox News. 10 722 pakolaisista on muslimeja ja 17 jesidejä. Hallintoa on syytetty, että se ei tee tarpeeksi uskontovähemmistöjen tilanteen parantamiseksi Lähi-idässä.

Viime maaliskuussa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi USA:n määrittäneen, että Isis kohdistaa joukkotuhonsa uskontovähemmistöihin, kuten kristittyihin ja jesideihin. Kerry syytti Isisiä rikoksista ihmisyyttä vastaan ja etnisistä puhdistuksista.

Tästä huolimatta kristityt ja jesidit ovat hyvin pieninä vähemmistöinä USA:an tulleiden pakolaisten joukossa.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan mukaan uskonto on ollut vain yksi tekijä siinä, millä perusteella Yhdysvallat on vastaanottanut pakolaisia. Asiantuntijoiden mukaan kristittyjä on pakolaisten joukossa vähän, koska he eivät uskalla mennä pakolaisleireille, jossa heitä raiskataan ja orjuutetaan.

Koska kristityt eivät mene leireille, heitä ei rekisteröidä pakolaisiksi, mutta heitä saattaa päätyä Yhdysvaltoihin muita reittejä, asiantuntijat kertovat.

Järjestöt ovat vaatineet USA:n hallintoa toimimaan vähemmistöjen hyväksi pelkkien puheiden sijaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)