Verkkouutiset

Venäjän tiedustelu kytkettiin miljardin dollarin verkkoryöstöön

Merkittävän hakkerointitapauksen tutkijat ovat kytkeneet rikoksen Venäjän tiedustelupalvelulle kuuluvaan IP-osoitteeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tietoturvayritys Kaspersky Lab paljasti hiljattain jättimäisen kyberrikosvyyhden.

Hakkerit olivat tunkeutuneet kahden vuoden aikana lukuisiin muun muassa Yhdysvalloissa, Kiinassa, Saksassa ja Venäjällä sijaitseviin pankkeihin ja varastaneet yhteensä noin miljardi dollaria eli yli 900 miljoonaa euroa.

Maailman ensimmäiseksi todelliseksi kybermafiaksi kutsutun rikollisringin hyökkäys jatkuu edelleen. Se on saanut nimen Carbanak.

Rikoksia selvittävän Trend Micron tutkija Maxim Gontsarov on nyt havainnut, että kyberhyökkäyksiä voidaan jäljittää venäläiseen IP-osoitteeseen, joka kuuluu maan tiedustelupalvelulle FSB:lle.

”En vieläkään tiedä, miksi näin kävi. En voi uskoa, että FSB liittäisi Carbanakiin kytköksissä olevan verkkotunnuksen IP-osoitteeseen, joka kuuluu tiedustelupalvelulle itselleen”, Gontsarov sanoo The Hillille.

Gontsarov pitää mahdollisena, että kyseessä on jonkinlainen pila. Tätä puoltaa myös se, että venäläispankit, ovat olleet yksi Carbanakin keskeisistä kohteista.

The Hillin mukaan Carbanakin päätekijöiden uskotaan olevan venäläisiä hakkereita. Venäjän viranomaisten sotkeutumisesta tapaukseen ei ole todisteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)