Verkkouutiset

Viro aikoo rakentaa aidan Venäjän rajalle – näin vastaa Moskova

Viro haluaa esittää Venäjän uhkana, Venäjän parlamentin kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja Konstantin Kosatsev sanoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron suunnittelemaa raja-aitaa pidetään Moskovassa ”järjettömänä”, kertoo Baltic Times.

”Maiden välillä ei ole sotilaallista vastakkainasettelua tai rikollisuuteen liittyviä ongelmia, jotka olisivat kytköksissä väärennetyn tavaran salakuljetukseen, huumeisiin tai mihinkään muuhunkaan”, Venäjän parlamentin kansainvälisten asioiden komitean puheenjohtaja Konstantin Kosatsev kommentoi.

Hänen mukaansa maiden välillä ei myöskään kärsitä ”maahanmuuton uhkasta, joka kohtaa monia Euroopan maita”.

Kosatsev sanookin, että aidan todellinen tarkoitus on esittää Venäjä uhkana muulle Euroopalle. Hän kehottaa virolaisia säästämään aitaprojektiin varatut rahat maan talouden korjaamiseen.

Postimees -lehti kertoi tiistaina Viron rajavalvonnan suunnittelevan valvottua raja-aitaa Viron ja Venäjän väliselle rajalle. Kaikkiaan 108 kilometriä pitkä aita olisi tarkoitus varustaa valvontakameroilla. Lisäksi aitaa valvottaisiin miehittämättömillä lennokeilla.

Lehtitietojen mukaan aidan rakentaminen on määrä aloittaa vuonna 2018. Sen kustannuksiksi arvioidaan noin 71 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)