Verkkouutiset

Varoitus vakavasta kriisistä – ”EU on täysin kykenemätön valvomaan Schengen-rajoja”

Norjalaisen asiantuntijan mukaan Euroopan unioni on täysin kykenemätön valvomaan Schengen-alueen rajoja, kertoo VG-lehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jos pakolaiskriisi jatkuu, sillä voi olla vakavia seurauksia Euroopan unionille, Schengen-yhteistyölle ja Norjalle, varoittaa norjalainen valtiotieteen professori Janne Haaland Matlary VG-lehden haastattelussa.

Matlary on aiemmin toiminut myös Norjan ulkoministeriössä valtiosihteerinä.

EU on hänen mielestään täysin kykenemätön valvomaan Schengen-rajoja. EU:n sisällä ei hänen mukaansa ole yhteistyötä ja meneillään on konflikti, joka vaikuttaa myös Norjaan.

Norjan ulkoministeriöstä on maanantaina vuotanut julkisuuteen salainen muistio, jossa varoitetaan Euroopan ja EU:n vaarallisesta tilanteesta.

Muistion mukaan seuraavan kuuden kuukauden sisällä saattaa syntyä vakava kriisi, missä pakolaiskriisi ja monet muut huonot olosuhteet voivat johtaa merkittäviin poliittisiin ja institutionaalisiin vaikeuksiin.

Matlaryn mielestä muistio on täysin linjassa todellisen tilanteen kanssa, ja analyysi on oikein hyvä.

– Se ei ole mitään tieteiskuvitelmaa, vaan analyysi perustuu ministeriön omiin lähteisiin kentällä, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)