Yhdysvalloissa rauhoitellaan pelkoja: Emme ole yhtään sen lähempänä sotaa kuin viikko sitten

Presidentin turvallisuusneuvonantaja ja tiedustelupalvelu CIA:n johtajat pyrkivät rauhoittamaan Pohjois-Korean tilanteeseen liittyviä pelkoja.

  • LKS 20170810 (COMBO) This combo of file photos shows an image (L) taken on April 15, 2017 of North Korean leader Kim Jong-Un on a balcony of the Grand People's Study House following a military parade in Pyongyang; and an image (R) taken on July 19, 2017 of US President Donald Trump speaking during the first meeting of the Presidential Advisory Commission on Election Integrity in Washington, DC. Nuclear-armed North Korea mocked President Donald Trump as "bereft of reason" on August 10, 2017, raising the stakes in their stand-off with an unusually detailed plan to send a salvo of missiles towards the US territory of Guam. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / SAUL LOEB AND Ed JONES

    Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain välit ovat kiristyneet.

    ()

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain välien viimeaikainen kiristyminen Pohjois-Korean ohjuskokeiden myötä on herättänyt puheita ydinsodan uhkasta. Kaksi korkeaa yhdysvaltalaisviranomaista koettaakin nyt rauhoittaa vellovaa keskustelua.

Presidentti Donald Trumpin turvallisuusneuvonantaja, kenraali Herbert McMasterin mukaan maa ei ole lähempänä sotaa Pohjois-Korean kanssa, kuin viikko sitten, kertoo The Hill.

"Mutta olemme lähempänä sotaa, kuin kymmenen vuotta sitten", hän sanoi.

McMasterin mukaan uhka olisi nykyistä suurempi, jos Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un olisi saanut yhtään moniselitteisemmän vastauksen uhkailtuaan Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia. Hänen mukaansa Yhdysvaltain asevoimat ovat aina valmiina.

"Mutta kyvykkäiden ja valmiiden joukkojen tehtävä on ylläpitää rauhaa ja estää sotaa."

Samoilla linjoilla on myös Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Mike Pompeo. Hänen mukaansa presidentin viestissä tehtiin selväksi, kuinka Yhdysvallat reagoisi tiettyihin toimiin.

"Ei ole mitään välitöntä vaaraa. Ei ole olemassa tiedustelutietoa joka viittaisi siihen, että olisimme lähellä ydinsotaa", hän sanoi Fox Newsin haastattelussa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.