Verkkouutiset

Putin uhkasi puhelimessa Ukrainan presidenttiä sodalla

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko sai keskiviikkona uhkaavan puhelun presidentti Vladimir Putinilta, ukrainalaiset medialähteet kertovat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Venäjän kanssa on ongelmia. He uhkaavat hyökkäyksen aloittamisella ja vaativat separatistitasavaltojen tunnustamista ja sitä, että kieltäydymme liittymästä Natoon ja Euroopan unioniin”, Petro Poroshenko totesi keskiviikkona Ukrainalaisen Insider.ua-sivuston haastatteleman presidentin hallinnon sisäpiiriläisen mukaan.

Poroshenko kommentoi Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa hetkeä aiemmin käymäänsä puolitoistatuntista puhelinkeskustelua. Poroshenkon kerrotaan saapuneen sen jälkeen huonotuulisena puolueensa kokoukseen.

Venäjän Ukrainan suurlähettiläs Mikhail Zubarov oli ilmeisesti läsnä presidenttien keskustelussa. Ukrainalaisten medialähteiden mukaan Zubarov on kieltäytynyt kommentoimasta vierailuaan Poroshenkon luona.

Poroshenkon hallinnon viestintäjohtaja Irina Fryz kiisti Zubarovin läsnäolon ja Putinin väitetyt uhkaukset torstaiaamuna.

”Venäjän suurlähettiläs Zubarov ei ollut eilen virallisesti läsnä Ukrainan presidentin ja Vladimir Putinin puhelinkeskustelussa. Kaikki mediassa raportoidut tiedot ovat yhtä epäluotettavia kuin puheet siitä, että itsenäistä valtiota vastaan olisi tehty jonkinlaisia uhkauksia”, Fryz kirjoitti Facebookissa.

Presidenttien välinen keskustelu on kuitenkin vahvistettu.

Ukrainalaismedian siteeraamien Poroshenkoa lähellä olevien lähteiden mukaan Venäjän ja Ukrainan välit ovat jäähtyneet entisestään Australiassa hiljattain järjestetyn G20-kokouksen jälkeen. Putin sai siellä maailman johtajilta kylmän vastaanoton.

”Ennen he (Poroshenko ja Putin) puhuivat puhelimessa lähes päivittäin ja olimme myös yhteyksissä välikäsien kautta. Nyt kaikki yhteydenpito on loppunut, emmekä ymmärrä, mitä Putin suunnittelee”, eräs Poroshenkon lähipiiriläinen totesi.

Asiasta kertoi Euromaidanpress.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)