Brittimedian kohu-uutinen Ukrainan Syyrian operaatiosta olikin ankka

Ukrainalaislähteet kiistävät maailmalla levinneen uutisen Ukrainan suunnitelmista osallistua ISIS:n vastaiseen taisteluun.

  • Independentin mukaan Ukraina on suunnitellut osallistuvansa ISIS:n vastaiseen koalitioon.

    ()

Brittiläinen Independent kertoi maanantaina Ukrainan puolustusministeriön laatineen suunnitelmia ISIS-jihadistijärjestöä vastaan taistelevan länsikoalition operaatioihin osallistumisessa.

Independentin mukaan muistiossa olisi myös käsitelty mahdollisia tulevia kahnauksia Venäjän Syyrian joukkojen kanssa. Verkkouutiset kertoi Independentin uutisesta tässä.

Ukrainalainen Ukraine Today kertoi maanantaina illalla, että uutinen on ankka. Ukrainan asevoimien tiedottajan Andrei Lysenkon mukaan uutinen on ”osa Ukrainan vastaista hybridisotaa”.

Lysenko kertoo, ettei Ukrainaa ole kutsuttu osallistumaan ISIS:n vastaiseen operaatioon. Lysenkon antama tieto on vahvistettu myös Ukrainan ulkoministeriöstä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.