Verkkouutiset

Ukrainan tykistön väitetään ampuneen Venäjän puolelle

Venäläisten uutislähteiden mukaan Ukrainan tykistö on ampunut Venäjän puolelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläiset uutistoimistot Itar-Tass ja RIA Novosti kertoivat myöhään sunnuntaina Ukrainan ampuneen ainakin 15 tykistönammusta Venäjän puolelle rajaa Rostovin alueella.

Rostovin turvallisuuspalvelun tiedottajan Vasili Malajevin mukaan ammukset laskeutuivat noin 300 metrin päähän Mitjakinskajan kasakkakylästä. Tulituksessa ei loukkaantunut paikallisia tai rajavartioita.

Venäjä on syyttänyt Ukrainaa useaan otteeseen sen rajavartioasemiin kohdistuneista iskuista. Rostovin paikallishallinnon mukaan yksi ihminen on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut Ukrainan tykkitulessa.

Ukrainan hallinnon mukaan Venäjä kohdistaa jatkuvasti raketti- ja tykistökeskityksiä sen joukkoihin Itä-Ukrainassa. Tiedotusvälineissä on julkaistu useita satelliittikuvia, joiden on väitetty osoittavan, että venäläinen tykistö tulittaa Ukrainan joukkoja.

Länsi on tyrmännyt Venäjän viimeaikaiset puheet humanitaarisesta operaatiosta Itä-Ukrainassa.

”Tällaista toimea ei voida hyväksyä millään muotoa. Se olisi sama kuin invaasio”, Yhdysvaltojen YK-suurlähettiläs Samantha Power totesi perjantaina BBC:n mukaan.

Britannian ulkoministeri Philip Hammond korosti, ettei Venäjän kaavailemalle Ukrainan tilanteeseen puuttumiselle ole perusteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)