Verkkouutiset

Donald Trumpin hallinto harkitsee lisävaltuuksia laittomien maahantulijoiden karkotuksiin

Yhdysvaltain presidentin hallinnossa työstetty muistio ehdottaa lisävaltuuksien antamista kotimaan turvallisuudesta vastaavalle virastolle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hallinnossa suunnitellaan laittomien maahantulijoiden karkotuksista vastaavan Kotimaan turvallisuusviraston valtuuksien huomattavaa lisäämistä.

Asiasta uutisoi The Washington Post, joka pohjaa tietonsa kahteen viranomaislähteeseen. Lehden mukaan asiaa koskevaa muistiota on kierrätetty Trumpin hallinnossa.

Muistiossa ehdotetaan virastolle valtuuksia karkottaa kaikkialta Yhdysvalloista kiinni ottamansa laittomat maahantulijat, jotka eivät voi todistaa oleskelleensa Yhdysvalloissa yli 90 päivää. Nyt suora karkotusoikeus on voimassa vain tilanteissa, joissa maahantulija on ollut Yhdysvalloissa vain alle kaksi viikkoa ja hänet on otettu kiinni alle 160 kilometrin päässä rajasta. Muissa tapauksissa karkotukseen tarvitaan oikeuden päätös.

Kotimaan turvallisuusviraston lehdistöedustaja Joanne F. Talbot sanoo The Washington Postille, että hän ei ole nähnyt muistiota. Talbotin mukaan kyseessä on luonnos, eikä sisäministeri John F. Kelly ole vielä tehnyt päätöksiä asiassa.

– Potentiaaliset muutokset antaisivat Kotimaan turvallisuusvirastolle mahdollisuuden käyttää resursseja tehokkaammin poistaakseen maasta henkilöitä, jotka ovat oleskelleet täällä verraten lyhyen aikaa, ja samalla pitää huolta oikeusturvasta, Talbot sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)