Verkkouutiset

USA:n johdon valtaisa piilopaikka vuoren sisässä paljastui: Tänne Donald Trump tulee, jos Pohjois-Korea hyökkää

Raven Rock on kymmenientuhansien neliömetrien kokoinen Yhdysvaltain hallinnon piilopaikka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Daily Express kertoo Yhdysvaltain Pennsylvaniassa sijaitsevasta ”Raven Rockista”, joka on valtaisa, lähes 84 000 neliömetrin ”maanalainen Pentagon” – paikka, johon Yhdysvaltain hallinnon ja armeijan viranomaiset voivat mennä katastrofitilanteessa.

Salainen suoja on ollut käytössä jo 1950-luvulta lähtien. Muun muassa varapresidentti Dick Cheney käytti sitä 9/11-terrori-iskujen aikaan vuonna 2001. Raven Rockia uskotaan käytettävän myös esimerkiksi silloin, jos Pohjois-Korea päättää hyökätä Yhdysvaltoihin. Tällöin myös presidentti Donald Trump todennäköisesti piiloutuisi Raven Rockin suojiin.

Garret M. Graff, joka on kirjoittanut aiheesta kirjan, työskenteli Washingtonian-sivuston päätoimittajana, kun hänen henkilökuntansa jäsen ojensi hänelle henkilökortin, joka löytyi parkkipaikalta vuonna 2011.

Kortin takana oli ohjeet paikkaan, johon kortin haltijan ohjeistettiin menevän evakuointitilanteessa.

Graff syötti paikan tiedot Google Mapsiin, joka vei hänet läheltä vuorta kulkevalle tielle. Googlen satelliitin kautta näkyy, että vuoren seinässä on suuret betoniovet.

Graff tajusi pian löytäneensä Raven Rockin.

Hänen mukaansa 1950-luvulla USA:n hallinto uskoi, että se voisi pelastaa suuren osan amerikkalaisista. Kun pommit kehittyivät ja kuolleisuus kasvoi, realistiseksi mahdollisuudeksi muodostui pelastaa maan johtoa vaaratilanteissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)