Verkkouutiset

USA:n presidentti Donald Trump irtisanoi FBI:n johtajan

Yhdysvaltain kongressissa vaaditaan itsenäistä tutkintaa Donald Trumpin kampanjan Venäjä-kytköksistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donald Trump on irtisanonut FBI:n johtajan James Comeyn. Äkillinen irtisanominen on saanut sekä kongressin republikaaneja että demokraatteja vaatimaan itsenäistä tutkintaa Trumpin kampanjan Venäjä-kytköksistä.

James Comey vastasi FBI:n johtajana asiaan liittyvästä rikostutkinnasta.

Washington Postin mukaan republikaanisenaattori John McCain totesi pettyneensä Trumpin päätökseen irtisanoa Comey ja vaati, että Venäjä-selvitystä nimitetään suorittamaan oma erikoisvaliokunta.

Demokraattisenaattori Richard Blumenthal vaati puolestaan erityistutkijan asettamista.

James Comey paljasti maaliskuussa, että FBI tutkii Kremlin ja Donald Trumpin vaalikampanjan mahdollisia kytköksiä. Hän kertoi tutkinnan alkaneen jo heinäkuussa ja kuvasi sitä vastatiedustelussa lyhyeksi ajaksi.

Moni miettii nyt, millä tavalla uuden johtajan nimitys vaikuttaa tutkintaan. Jopa republikaanien riveistä on kuultu huolia.

– On olennaista, että käynnissä olevat tutkinnat suoritetaan täydellisesti ja vailla poliittista sekaantumista niiden valmistumiseen asti. On välttämätöntä, että presidentti Trump nimittää hyvämaineisen ja pätevän henkilön johtamaan FBI:tä tänä vaikeana aikana, senaattori Bob Corker totesi lausunnossaan.

Hän sanoi Comeyn potkujen ”herättävän kysymyksiä”.

Nimettöminä pysyttelevien agenttien mukaan johtajan irtisanominen otettiin FBI:ssä vastaan shokkina.

Donald Trump irtisanoi Comeyn Yhdysvaltojen oikeusministeriön suosituksesta.

Ministeriön mukaan Comey oli menetellyt väärin viime vuonna muun muassa tuodessaan Trumpin vastaehdokkaan Hillary Clintonin sähköpostisotkua koskevan tutkinnan tietoja julkisuuteen.

Tuolloin Comeyn toimien arvioitiin avittaneen Trumpin kampanjaa ja vahingoittaneen Clintonia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)