Verkkouutiset

USA:n ulkoministeriksi saattaa nousta Exxon Mobilin Rex Tillerson

NBC Newsin saamien tietojen mukaan Donald Trump olisi valitsemassa ulkoministerikseen 64-vuotiaan Rex Tillersonin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donald Trumpin odotetaan nimeävän ulkoministerikseen öljy-yhtiö ExxonMobilin toimitusjohtaja Rex Tillersonin. NBC News sai tiedon lauantaina kahdelta hallinnonvaihdosprosessia lähellä olevalta lähteeltä.

64-vuotiaalla Tillersonilla ei ole kokemusta hallinnosta tai diplomatiasta. Hänellä tiedetään kuitenkin olevan läheiset suhteet Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Lähteet painottavat, että mikään ei ole varmaa, ennen kuin Trump ilmoittaa valinnasta virallisesti. Tämän oletetaan tapahtuvan alkuviikosta.

Trumpin tiedottaja vahvistaa, että Trump ja Tillerson tapasivat lauantaina New Yorkissa Trump Towerissa.

Fox Newsin on määrä lähettää sunnuntaina haastattelu, jossa Trump arvioi, miksi Tillerson olisi hyvä valinta Amerikan johtavaksi diplomaatiksi.

– Hänen tapauksessaan hän on paljon enemmän kuin liikemies. Tarkoitan, että hän on maailmanluokan pelaaja. Suurin hyöty minulle on, että hän tuntee monia pelaajia ja tuntee heidät hyvin. Hän tekee valtavia sopimuksia yhtiölleen Venäjän kanssa, ei itselleen, Trump sanoo.

Trumpin tiedottaja Jason Miller on sanonut, että virallista ilmoitusta ulkoministerivalinnasta ei ole tulossa kuin ”aikaisintaan ensi viikolla”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)