Verkkouutiset

Tiedemiehet ymmällään: Siperiasta löytyi jo kolmas mysteerikraatteri

Siperiasta on löydetty taas uusi kummallinen kraatteri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Siperiasta löytyi heinäkuun alussa tiedemiehiä hämmentänyt täysin pyöreä kraatteri.

Sitä tutkineiden asiantuntijoiden mukaan kraatteri on voinut syntyä esimerkiksi veden, suolan ja kaasun aiheuttamasta räjähdysreaktiosta, jonka seurauksena ikiroudasta irtosi pala shampanjakorkin tapaan. Kaikki eivät kuitenkaan niele tätäkään selitystä ja lisätutkimuksia aiotaan tehdä.

Kraatteri on täydellinen lieriö. Se on noin 60–100 metriä syvä ja sen halkaisija on yli neljä metriä.

Viikonloppuna uutisoitiin toisesta samanlaisesta kraatterista, joka löytyi noin kolmenkymmenen kilometrin päästä ensimmäisestä. Se on hieman ensimmäistä kraatteria pienempi.

Nyt Siberian Times kertoo jo kolmannesta mysteerikraatterista. Kraatteri sijaitsee Tazin alueella Antipayutan kylän lähistöllä ja sen halkaisija on peräti viisitoista metriä.

Kraatterilla käyneen paikallishallinnon edustajan Mikhail Lapsuin mukaan kraatterin ympärillä oli maa-ainesta ja näytti siltä kuin reikä olisi muodostunut maanalaisen räjähdyksen seurauksena.

Alueella asuvien mukaan kraatteri ilmestyi jo syksyllä 2013. Jotkut ovat väittäneet, että kraatterin muodostumista edelsi savua ja kirkas välähdys. Toiset taas kertovat, että reikä syntyi, kun jotakin putosi maahan taivaalta.

Siberian Timesille puhuneiden asiantuntijoiden mielestä ilmiötä on tutkittava. Tiedeyhteisö ei ole vielä päässyt yksimielisyyteen siitä, mikä kraattereita synnyttää.

”Tämä ei vaikuta ihmisen aikaansaannokselta. Se ei kuitenkaan näytä luonnolliselta tapahtumaltakaan”, eräs tutkija kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)