Verkkouutiset

USA:ssa plagiointiskandaali: Senaattori kopioi osia lopputyöstään

Yhdysvaltojen senaatin jäsen John Walsh (d) plagioi osia sotakorkeakoulun lopputyöstään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

New York Timesin mukaan John Walsh kopioi laajoja osia lopputyöstään suoraan muiden kirjoituksista, käyttämättä lainkaan viittauksia lähteisiinsä tai jättämällä merkitsemättä, että tekstin osat olivat suoria lainauksia.

Palkittu ammattisotilas Walsh oli plagioinut peräti kaksi kolmasosaa vuonna 2007 valmistuneesta Yhdysvaltojen Lähi-idän politiikkaa koskevasta lopputyöstään. Hän oli käyttänyt lähteenään muun muassa Carnegie-instituutin vuonna 2002 julkaisemaa samaa aihetta käsitellyttä tutkimusta.

Montanassa vaalikampanjaa käyvä Walsh on tiedottanut kärsineensä posttraumaattisesta stressistä ja olleensa mielialalääkityksellä lopputyötä kirjoittaessaan. Hän palasi Irakin sodasta vuoden 2005 lopulla.

”Virhettä ei voida antaa anteeksi tämän vuoksi, mutta se kertoo siitä, millaisissa olosuhteissa senaattori Walsh työskenteli tuolloin”, Walshin kampanjatyöntekijä kommentoi.

Walshia arvostetaan demokraattipiireissä erityisesti sotilastaustansa vuoksi. Demokraattien kampanjakomitean mukaan Walshin lopputyötä koskevat väitteet ovat mustamaalausta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)