Verkkouutiset

Turkkilaisyhteisö varoittaa väkivallasta Saksassa

Saksan turkkilainen yhteisö pelkää kurdien ja turkkilaisten välisen vastakkainasettelun kasvavan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kun tunnelma Turkissa on mikä on, pelkään, että tilanne eskaloituu myös täällä, Saksan turkkilaisen yhteisön puheenjohtaja Gökay Sofuoglu sanoi Berliner Zeitungille.

Hän kertoi havainneensa sosiaalisissa medioissa paljon nopeasti koolle kutsuttavia mielenosoituksia, joihin ei ole lupaa.

Sekä turkkilaisissa että kurdeissa tapahtuu ryhmittymistä. Väkivaltaisia ryhmittymiä ovat turkkilaiset ”osmaaneksi” itseään kutsuvat nationalistit ja kurditaustaiset ”Apon” kannattajat. Apo on terroristijärjestöksi lännessä luokitellun Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) vangitun johtajan Abdullah Öcalanin lempinimi.

Sofuoglun mukaan molemmat ryhmittymät ovat kuitenkin vähemmistössä yhteisöjen keskuudessa. Turkkilainen yhteisö yrittää estää leiriytymistä ryhmittymiin, joissa ollaan valmiita väkivallan käyttöön.

Kurdit ovat osoittaneet Saksassa mieltä lauantaisen terrori-iskun jälkeen. Stuttgartissa 5 000 ihmistä lähti spontaanisti kaduille osoittamaan mieltä. Useat kurdit ovat syyttäneet yli sata ihmistä tappaneesta terrori-iskusta Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallintoa. Mielenosoituksissa esiintyvissä plakaateissa on myös syytetty Erdoganin hallinnon ja Isisin toimivan yhteistyössä.

Mikään ryhmittymä ei ole toistaiseksi ottanut vastuuta iskusta. Turkin poliisi epäilee iskusta terroristijärjestö Isistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)