Verkkouutiset

Uusi ehdotus: Työnantajan työajan ulkopuoliset yhteydenotot laittomiksi

Saksan työministeriö tutkii, tulisiko työajan ulkopuoliset yhteydenotot työnantajilta kieltää lailla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksan työministeri Andrea Nahles tilasi elokuussa tutkimuksen työn aiheuttaman stressin psykologisista ja taloudellisista vaikutuksista, Huffington Post kertoo.

Lehden mukaan Saksassa on huolestuttu siitä, millainen vaikutus sillä on stressiin ja siihen liittyviin sairauksiin, että työntekijät ovat jatkuvasti työnantajiensa tavoitettavissa.

Tutkimuksen tulokset on määrä julkaista vuonna 2016 ja niiden odotetaan poikivan lainsäädäntöä, joka rajoittaisi työnantajien oikeutta olla yhteydessä työntekijöihin työajan ulkopuolella.

Vaikutusvaltainen palvelualojen ammattiliitto ver.di on lobannut voimakkaasti lain puolesta.

”Jatkuvan tavoitettavissa olemisen ja mielisairauksien yleistymisen välillä on kiistaton yhteys”, työministeri Nahles totesi hiljattain Rheinische Postin haastattelussa.

Nahlesin mukaan Saksan työterveysviranomaiset pohtivat nyt, olisiko tällaiselle kuormitukselle mahdollista asettaa jonkinlaisia rajoja.

Mikäli lakiesitys saadaan aikaiseksi ja se menee läpi, saattaa se toimia esimerkkinä vastaaville säädöksille muuallakin Euroopassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)