Verkkouutiset

Ruotsissa odotellaan hallituskriisiä ‒ demareiden kannatus ennätysalhaalla

Joulukuussa tehtyyn kyselyyn verrattuna demareiden kannatus on tippunut 2,8 prosenttiyksikköä, kertoo Göteborgs-Posten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsissa sosialidemokraattien kannatus on laskenut ennätysmatalalle: 23,3 prosenttiin. Näin kertoo tutkimuslaitos Sifon suorittama kysely.

Luku on huonoin sinä aikana, kun Sifo on tehnyt puoluekannatuskyselyitä. Kyselyt aloitettiin vuonna 1967.

Asiantuntija-arvioiden mukaan hallituskriisi on Ruotsissa lähellä.

Pääministeri Stefan Löfvenin johtama sosiaalidemokraatit ovat Ruotsin johtava hallituspuolue. Joulukuun kyselystä kannatuksen laskua kertyi 2,8 prosenttiyksikköä.

Moderata samlingspartiet eli Maltillinen kokoomus -puolue nosti kannatustaan joulukuusta 3,5 prosenttiyksikköä. Sen kannatus on mittauksessa 25,6 prosenttia. Puolueen epäillään saaneet kannattajia demareiden joukoista.

Punavihreän blokin yhteiskannatus on 37,2 prosenttia, jossa on laskua 2,75 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen verrattuna. Keskustaoikeiston allianssin kannatus on 42,7 prosenttia, ja nousua viime mittauksesta 4,1 prosenttiyksikköä.

Ruotsidemokraattien kannatus oli 18,2 prosenttia.

Asiantuntijat arvioivat, että demareiden kannatuksen lasku johtuu todennäköisesti huonosta pakolaiskriisin hoidosta ja siitä, ettei puolue ole tuonut tarpeeksi esiin hyvinvointivaltion turvaamista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)