Ruotsissa odotellaan hallituskriisiä ‒ demareiden kannatus ennätysalhaalla

Joulukuussa tehtyyn kyselyyn verrattuna demareiden kannatus on tippunut 2,8 prosenttiyksikköä, kertoo Göteborgs-Posten.

  • LKS 20151231 - Sweden's Prime Minister, Chairman of the Swedish Social Democratic party Stefan Löfven is seen in Porvoo, Finland, on March 24, 2015. Löfven visited Finland on Tuesday to give his support to the campaign of the Finnish social democrats ahead of the Finnish parliamentary elections in April.

    Stefan Löfven.

    ()

Ruotsissa sosialidemokraattien kannatus on laskenut ennätysmatalalle: 23,3 prosenttiin. Näin kertoo tutkimuslaitos Sifon suorittama kysely.

Luku on huonoin sinä aikana, kun Sifo on tehnyt puoluekannatuskyselyitä. Kyselyt aloitettiin vuonna 1967.

Asiantuntija-arvioiden mukaan hallituskriisi on Ruotsissa lähellä.

Pääministeri Stefan Löfvenin johtama sosiaalidemokraatit ovat Ruotsin johtava hallituspuolue. Joulukuun kyselystä kannatuksen laskua kertyi 2,8 prosenttiyksikköä.

Moderata samlingspartiet eli Maltillinen kokoomus -puolue nosti kannatustaan joulukuusta 3,5 prosenttiyksikköä. Sen kannatus on mittauksessa 25,6 prosenttia. Puolueen epäillään saaneet kannattajia demareiden joukoista.

Punavihreän blokin yhteiskannatus on 37,2 prosenttia, jossa on laskua 2,75 prosenttiyksikköä edelliseen mittaukseen verrattuna. Keskustaoikeiston allianssin kannatus on 42,7 prosenttia, ja nousua viime mittauksesta 4,1 prosenttiyksikköä.

Ruotsidemokraattien kannatus oli 18,2 prosenttia.

Asiantuntijat arvioivat, että demareiden kannatuksen lasku johtuu todennäköisesti huonosta pakolaiskriisin hoidosta ja siitä, ettei puolue ole tuonut tarpeeksi esiin hyvinvointivaltion turvaamista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.